Syv amerikanske soldater dræbt i Afghanistan

For første gang i næsten to år er en tysk soldat blev dræbt i Afghanistan, oplyser det tyske forsvarsministerium.

I alt otte soldater fra de internationale styrker i Afghanistan er blevet dræbt i tre separate hændelser i weekenden. De syv andre dræbte er amerikanske soldater, oplyser officielle kilder søndag.

Den tyske Nato-soldat blev dræbt under et angreb i den nordlige del af landet, oplyser koalitionen ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. En anden tysk soldat blev såret.

Fem amerikanere mistede livet i den sydlige Kandahar-provins, da en vejsidebombe i Maiwand-regionen eksploderede, oplyser de afghanske myndigheder.

To amerikanske soldater blev dræbt i den vestlige Farah-provins, da en soldat fra den afghanske hær rettede sit gevær mod dem. Angiveligt på grund af en diskussion mellem parterne.

Den afghanske soldat blev dræbt af andre amerikanske soldater. Taliban-bevægelsen hævder, at det var en af deres medlemmer, der havde infiltreret regeringshæren og dræbte de to amerikanerne.

Alle Natos kamporganisationer afsluttes i slutningen af 2014. De 100.000 udenlandske soldater i landet er allerede begyndt at trække sig tilbage fra slagmarken.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip