Syv ansatte i Rigspolitiet er sigtet for bestikkelse

Skrevet af admin

22/06/2016

Dagens topnyheder

Af de 27 it-folk, der tirsdag fik ransaget deres hjem og blev sigtet for bestikkelse, er de syv ansat i Rigspolitiet.

Det oplyser TV2, der har fået indsigt i sigtelserne, og hvor de sigtede er ansat.

Dermed er Rigspolitiet det sted, hvor flest ansatte i sagen er mistænkt for at have ladet sig bestikke af it-selskabet Atea.

Hos Københavns Kommune er antallet seks - efterfulgt af fem ansatte hos både DSB og Udenrigsministeriet.

Oplysningerne viser også, at bestikkelsen ifølge sigtelsen rækker helt op i øverste cheflag i flere forskellige offentlige myndigheder, skriver TV2 på sin hjemmeside.

27 offentligt ansatte fik tirsdag besøg af politiet, da Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet (Søik) - i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet - gennemførte en storstilet aktion flere steder i landet.

Desuden er fem ansatte i Forsvaret sigtet for bestikkelse, men deres sager behandles af Forsvarets egen anklagemyndighed, Auditørkorpset.

De er alle sigtet for at have modtaget bestikkelse i form af gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

Værdien af udstyret har varieret i størrelse, men har ifølge Bagmandspolitiet typisk været på mellem omkring 4000 kroner og cirka 50.000 kroner. Gaverne er eksempelvis modtaget i forbindelse med handler med virksomheden.

Sagen er en udløber af en sag fra sidste sommer, da Region Sjælland anmeldte mulig bestikkelse til politiet, som derefter anholdt en række personer.

/ritzau/