Syv dykkere forsvundet sporløst ud for Bali

Skrevet af admin

15/02/2014

Dagens topnyheder

Syv japanske turister tog fredag ud på en dykkertur i havet ud for den populære ferieø Bali i Indonesien. Men siden har ingen set hverken dykkerne eller deres speedbåd.

Gruppen tog af sted på en dykkertur til Nusa Lembongan, som er en lille ø ud for den sydlige del af Bali, oplyser det indonesiske politi.

- Vi har sendt en redningsbåd og en helikopter ud lørdag morgen for at finkæmme strandene og de omkringliggende områder efter dykkerne og deres speedbåd. Men indtil videre har vi ikke fundet noget, siger talsmanden Hariadi fra politiet på Bali.

Myndighederne har ingen spor i sagen, og det er altså endnu uklart, om dykkerne fik problemer i vandet, eller mens de var på båden.

- Vores førsteprioritet er at finde dem. Vi ved ikke, om de har haft motorproblemer, eller om der var stærk strøm eller dårligt vejr, siger Hariadi.

Yasue Katsunobu, der er japansk vicegeneralkonsul i Denpasar på Bali, bekræfter, at dykkerne er japanere, og at han afventer eftersøgningen.

Nusa Lembongan er en populær destination for dykkere og ligger i et område, der kaldes Koraltrekanten, som er kendt for et meget mangfoldigt dyreliv og mange koralarter.

Området omfatter havet omkring og mellem Indonesien, Malaysia, Papua Ny Guinea, Filippinerne, Salomonøerne og Østtimor.

/ritzau/AFP