Syv ekstreme islamister dræbt i Jordan

Skrevet af admin

02/03/2016

Dagens topnyheder

Jordanske sikkerhedsstyrker har dræbt syv militante islamister i byen Irbid i den nordlige del af landet nær grænsen til Syrien, oplyser sikkerhedskilder til Reuters.

Også en politimand blev dræbt ved operationen, som blev indledt tirsdag aften, og som varede frem til onsdag morgen.

Aktionen var den største i flere år mod radikale islamister i Jordan.

- Jordan har forhindret Islamisk Stat i at gennemføre angreb mod civile og mod militære mål i Jordan, hedder det i en officiel erklæring ifølge Reuters.

Mindst 30 mistænkte blev omringet af sikkerhedsstyrkerne, og det kom til skudvekslinger nær en palæstinensisk flygtningelejr i byens centrum.

Jordan har retsforfulgt og dømt snesevis af ekstremistiske islamister, hvoraf de fleste har været jordanere. De fleste har været vendt hjem fra Syrien, hvor de har kæmpet for Islamisk Stat eller Nusra Fronten, som er knyttet til al Qaeda.

De jordanske myndigheder har optrappet kampen mod islamistiske grupper og jihadister i det seneste år, hvor snesevis af de radikale gruppers sympatisører er blevet anholdt.

Jordans kong Abdullah, der er vigtig allieret for USA, har været blandt de ledere, som har advaret kraftigst mod Islamisk Stat i regionen.

Kong Abdullah sagde for nylig, at 25 procent af statens budget bruges på at hjælpe flygtninge i landet, og at det offentlige system kører på pumperne og bokser med at finde arbejde til de mange mennesker.

Jordan har 5,7 millioner indbyggere. Dertil kommer, at 635.000 af de 4,6 millioner syriske flygtninge, der er registreret hos FN, er i Jordan.

Ifølge BBC er der muligvis i virkeligheden omkring en million syrere i Jordan.

/ritzau/Reuters