Syv jyske kommuner er i slutspil om politiskole

Bygninger i syv jyske kommuner er fortsat med i kampen om at blive hjemsted for en kommende ny politiskole i det vestlige Danmark, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Avisen har set et brev, som Rigspolitiet har sendt til de 32 kommuner, der har lagt billet ind på skolen.

Rigspolitiet har vurderet, at otte bygninger i de syv kommuner lever op til kriterierne. Men det er fortsat muligt, at det i stedet bliver besluttet, at der skal bygges nyt. Derfor er afgørelsen om, hvor politiskolen skal ligge, udskudt til efter sommer.

De syv kommuner, der har foreslået bygninger, der lever op til politiets krav, er ifølge Viborg Stifts Folkeblad Frederikshavn, Ikast-Brande, Haderslev, Holstebro, Skanderborg, Sønderborg og Vejle.

Dermed ser det ud til, at Rigspolitiet har droppet kravet om, at den nye politiskole højst må ligge to timers kørsel fra København.

Justitsminister Søren Pind (V) har for nylig skrevet til borgmestrene i de 32 kommuner, at det meget vel kan ende med, at politiskolen får til huse i helt nye bygninger.

Og den mulighed er helt klart fortsat på bordet, fremgår det af Rigspolitiets brev.

- Det er nødvendigt med en visualisering af, hvordan politiets behov i forhold til et moderne og fremtidssikret uddannelsescenter vil kunne realiseres i et nybyggeri, står der i notatet ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

Rigspolitiet forventer, at analysen vil være færdig efter sommerferien.

Politiskolen skal efter planen stå klar i 2018.

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi for 2016-2019. Politiforliget blev i november sidste år indgået mellem Venstre-regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Liberal Alliance og De Konservative.

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen har siden årsskiftet arbejdet på at finde egnede lokaliteter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip