Syv kokke førte Skagens sjæl ind i kokkeskolen

Det er det kreative samarbejde Gastronomy Skagen, som står bag kokkeskolen i Skagen.

Kokkeskoleprogrammet, som blev afholdt på Hotel den gamle skibssmedie, bød på mange spændende oplevelser for de deltagende så som:

  • Besøg hos den lokale fiskehandler
  • Brøndums hotel
  • Skagens Museum
  • En bjesktur på cykel
  • Et kig bag facaden hos Slagter Munchs Skinkehus

Samt to hele dage i selskab med de syv kokke som kom fra Pakhuset, Brøndums Hotel, Restaurant Hyttefadet, Ruths Hotel, Jakobs Café, Restaurant Kokkenes og Restaurant De 2 Have, en sommelier og en pølsemager.

Madlavningen bestod af lokale råvarer, og hver restaurant stod for hver deres ret, som deltagerne skulle lave, under kyndig vejledning af kokkene.

Havtasketournedos svøbt i Skagen Skinke, jomfruhummer med hyldebær, hyben og kantareller og chokolademousse med marinerede blåbær og sorbet – var nogle af retterne, som blev kreeret af deltagerne. På sidelinien guidede sommelier Henrik Tachau fra Restaurant De 2 Have deltagerne igennem tre vinsmagninger.

Mange af kokkeskoledeltagerne var vante Skagen-turister, men var alle enige om, at på trods af deres mange besøg i Skagen, så var dette den første gang, at de havde fået præsenteret byen på denne måde.

Kokkene gav deltagerne en så personlig og nærværende oplevelse af den restaurant, de kom fra, at én af deltagerne begejstret udbrød: ”Næste gang vi kommer til Skagen, skal vi da helt sikkert ud og spise hos Jens!”. Og mon ikke både Anders, Lars, Kim, Johan, Simon og Trine får besøg af deres ”kokkeskoleelever” i restauranterne næste gang de er i Skagen.

Dagens Gossip