Syv personer frygtes smittet af farlig bakterie i kebab

Syv personer er under mistanke for at være smittet med en alvorlig e-coli-bakterie, efter at de har spist kebab på forskellige spisesteder i København og Aarhus, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Fire personer er siden november 2014 blevet ramt af e-coli-bakterier af typen VTEC O157, mens tre andre personer er under mistanke for smitten, oplyser styrelsen.

- Disse syv personer, der alle har spist kebab/shawarma på forskellige restauranter i Københavns- eller Aarhusområdet, er smittet uafhængigt af hinanden.

- Der er derfor mistanke til, at smitten kan være sket fra den mad, der er serveret på disse restauranter, skriver Sundhedsstyrelsen.

Tilsyn på spisestederne har vist, at der ikke er problemer med hygiejnen. Fødevarestyrelsen arbejder på at finde smittekilden.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er VTEC er en e-coli-bakterie, som kan forårsage diarré og i nogle tilfælde mere alvorlig sygdom blandt andet i form af nyresvigt.

De syv personer er blevet syge i tidsrummet fra november 2014 til januar 2015 og er unge mennesker overvejende i 20’erne.

/ritzau/

Dagens Gossip