Syv radikale venstrefløjsaktivister for retten

Anklagemyndigheden har ifølge bt.dk rejst tiltale i en sag om hackning og indsamling af oplysninger om cirka 6.000 personers politiske tilknytning til højrefløjen. De tiltalte er ifølge anklageskriftet personer med tilknytning til researchkollektivet Redox, der i knap fire år frem til begyndelsen af 2010 har hacket sig til passwords, email-korrespondancer og referater vedrørende ikke under 6.000 personer, foreninger med videre fortrinsvis med tilknytning til den politiske højrefløj.

Oplysningerne om personer, foreninger og grupperinger på højrefløjen er blevet opført i et register og delt på en computerserver, mener anklageren. Straffesagen omfatter i alt syv personer, hvoraf de fire personer er tiltalt for hackingen. Desuden omfatter sagen tre tilfælde af vold eller hærværk.

Det har tidligere været fremme i offentligheden, at de tiltalte var under mistanke for at have overtrådt en af terrorbestemmelserne i straffeloven - paragraf 114f. Men dette har efterforskningen og den juridiske vurdering ikke kunnet underbygge.

I alt er der afsat ni retsdage til behandling af sagen.

Dagens Gossip