Syv radikale venstrefløjsaktivister for retten

Anklagemyndigheden har ifølge bt.dk rejst tiltale i en sag om hackning og indsamling af oplysninger om cirka 6.000 personers politiske tilknytning til højrefløjen. De tiltalte er ifølge anklageskriftet personer med tilknytning til researchkollektivet Redox, der i knap fire år frem til begyndelsen af 2010 har hacket sig til passwords, email-korrespondancer og referater vedrørende ikke under 6.000 personer, foreninger med videre fortrinsvis med tilknytning til den politiske højrefløj.

Oplysningerne om personer, foreninger og grupperinger på højrefløjen er blevet opført i et register og delt på en computerserver, mener anklageren. Straffesagen omfatter i alt syv personer, hvoraf de fire personer er tiltalt for hackingen. Desuden omfatter sagen tre tilfælde af vold eller hærværk.

Det har tidligere været fremme i offentligheden, at de tiltalte var under mistanke for at have overtrådt en af terrorbestemmelserne i straffeloven - paragraf 114f. Men dette har efterforskningen og den juridiske vurdering ikke kunnet underbygge.

I alt er der afsat ni retsdage til behandling af sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip