Syv skarpe til Arbejdsskadestyrelsens direktør om IT-system

Ny rapport konkluderer, at der er alvorlige problemer med udviklingen af et sagsbehandlingssystem i Arbejdsskadestyrelsen kaldet PROASK.

I rapporten anbefaler revisionsfirmaet Deloitte, at styrelsen finder en anden løsning, fordi svartiderne i IT-systemet er alt for lange.

Her kan du læse syv spørgsmål til Arbejdsskadestyrelsens direktør Anne Marie Rasmussen:

Spørgsmål: Hvornår træffer I en afgørelse om, hvorvidt systemet skal lukkes ned?

- Jeg kan ikke sige noget om hvornår, men jeg forventer, at vi træffer en beslutning i løbet af foråret.

Spørgsmål: Hvad er alternativet?

- Jeg ved endnu ikke, hvad alternativet er, men anbefalingen er, at vi lukker systemet ned og får udviklet et nyt system. Hvilket der bliver tale om, kan jeg ikke sige endnu.

Spørgsmål: Det vil tage tid?

- Ja, det vil det gøre, og jeg kan ikke sige hvor lang tid, for det kommer an på, hvilken beslutning, der bliver truffet omkring det.

Spørgsmål: Burde I have opdaget det noget før?

- Vi har løbende, blandt andet gennem ekstern rådgivning, undersøgt problemer og fordyrelser, men det er først med denne rapport, at vi har fået en melding om, at det ikke kan betale sig at investere videre i systemet.

Spørgsmål: Udviklingen af systemet blev sat i gang i 2008, og I overtager det i 2012. Er det ikke blevet testet på jeres systemer?

- Der er tale om et nyt system, og det er løbende blevet testet og har været sat i drift på en lille del af vores sager, og det har vist, at effektiviteten ikke var god nok.

- Forsinkelsen får ingen konsekvenser for de skadelidte, der har sager hos os.

Spørgsmål: Hvem har ansvaret for, at systemet blev implementeret korrekt?

- Det har styrelsen som sådan, det er jo altid ledelsens ansvar. Projektet har kørt en årrække, så der har været mange personer indover. Ledelsen står med det endelige ansvar.

Spørgsmål: Hvad kommer sagen til at have af konsekvenser?

- Det kan jeg ikke sige endnu, men indtil videre har systemet kostet 164 millioner kroner at implementere.

/ritzau/

Dagens Gossip