Syv ting du ikke vidste om bryster

Skrevet af Emma Kirstine Kejser

24/01/2013

Mest læste i dag

1. i USA findes der en organisation, som udelukkende kæmper for kvinders rettighed, til at gå topløse rundt. GoTopless.org  mener, at kvinder skal have samme ret til, at gå rundt med bar overkrop, som mænd har.

2. Ingen bryster er lige store. Undersøgelser har vist, at det ikke er normalt for kvinder, at brysterne er lige store, og at det venstre bryst oftest er lidt større end det højre.

3. At brysterne er det første en mand kigger på, når han kigger på en kvinde, er vidst ingen nyhed. Og det kommer nok heller ikke som et chok, at brysterne er den del, som mændene også kigger på i længst tid.
Men det er slet ikke noget at skamme sig over. For studier ved Victoria University of Wellington har vist, at det øger mænds sundhed, og kan i sidste ende være livsforlængende med op til fire år, hvis de kigger på bryster et par minutter hver dag.

Bliv ven med dagens.dk på Facebook - klik her

4.  Mænd kan også amme. Men det sker dog uhyre sjældent. Men mænd har også mælkekirtler i brystet, ligesom mange af dem også besidder moderlige egenskaber, så kan de i teorien også producere brystmælk.
Dog er det først efter hormonbehandling, eller lignende, at en mand begynder at producere mælk. Hormonbehandlinger sker oftest i forbindelse med kræftbehandling, og derfor er ammende mænd ikke noget vi ser så tit.

5. Englands kvinder har de største bryster i Europa. Undertøjsproducenten Triumph har lavet en undersøgelse blandt deres europæiske kunder. Undersøgelsen viste, at halvdelen af de engelske kvinder bruger en D-skål, og dermed løber af med førstepladsen for Europas største bryster. Danmark indtager andenpladsen, med Holland lige i hælene på tredjepladsen. Modsat viste undersøgelsen også, at de italienske kvinder har Europas mindste bryster, da 68 procent af Italiens kvinder bruger en B-skål.

6. Det gennemsnitlige bryst vejer 500 gram. Hvert bryst bidrager hver især med fire til fem procent af kroppens fedt, og udgør oftest én procent af den totale kropsvægt.

Tilmeld dig vort nyhedsbrev her - så går du ikke glip af alt det sjove

7. I Kina kan man ved et universitet uddanne sig inden for bryster. Det er ved Hong Kong Polytechnic University man foreksempel uddanner folk i at designe og sammensætte brysteholdere.

Fakta indhentet hos oddee.com