Syvårig pige genforenet med romafamilie i Irland

Irske myndigheder tog fejl, da de forleden fjernede en syvårig pige fra en romafamilie i nærheden af Dublin.

En dna-test har ifølge Sky News afsløret, at pigen er datter af parret i romalejren, og skolepigen vil nu blive genforenet med sine forældre, efter at hun har tilbragt to nætter i pleje.

Sagen med romabørnene kommer i kølvandet på en sag fra Grækenland, hvor en lille blond pige angiveligt har boet hos et par, som ikke er hendes biologiske forældre.

Tidligere onsdag afleverede irsk politi også en toårig dreng, som de fejlagtigt havde fjernet.

På et pressemøde onsdag fortalte irske myndigheder, at man havde fjernet to børn - den toårige dreng og den syvårige pige - fra romalejre på grund af mistanke om, at de var bortført og ikke i familie med folk i lejren.

Den toårige blev genforenet med sin romafamilie blot få timer, efter at han var blevet hentet i lejren.

Den syvårige pige blev hentet af politiet mandag eftermiddag, efter at en person havde observeret hende sammen med parret fra romalejren.

Personen som gav tippet videre til myndighederne vurderede, at pigen formentlig ikke var i familie med romaerne.

Mandag blev et ægtepar fra en romalejr i Grækenland sigtet for at have bortført en lille blond pige med grønne øjne, kendt som Maria.

En børnehjælpsorganisation i landet har fået flere tusinde tip i sagen, men myndighederne har endnu ikke opklaret, hvor pigen kommer fra.

En dna-test har bekræftet, at Maria ikke er i familie med den 39-årige mand og den 40-årige kvinde, som begge blev beordret varetægtsfængslet mandag.

Manden og kvinden har nægtet, at de har bortført pigen.

/ritzau/

Dagens Gossip