Tåge forsinker Makedonien før EM-kamp mod Danmark

Hvis de makedonske håndboldspillere bruger en del af opvarmningen til søndagens EM-premiere mod Danmark på at gnide søvn ud af øjnene, så er der en naturlig forklaring på det.

Makedoniens landshold er nemlig endnu ikke ankommet til Danmark og forventes først at lande i Billund lige omkring midnat.

Det sker efter en uventet tur omkring bulgarske Sofia, fordi makedonernes fly ikke kunne lette på grund af tåge i lufthavnen i Skopje.

Bodil Kjærgaard fra Dansk Håndbold Forbund, der er organisationskomitéens presseansvarlige, bekræfter at makedonerne har haft transportproblemer.

- Vi har fået at vide, at de skulle dukke op inden midnat, og vi har sendt en bus ned efter dem (i Billund, red.), siger hun.

Danmark skal møde Makedonien søndag klokken 20.30 i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor omkring 14.000 tilskuere vil gøre deres for at heppe Danmark frem til sejr.

Det makedonske hold skulle være ankommet til Billund omkring middagstid lørdag, men på grund af tågen kunne holdet ikke komme af sted.

Derfor blev holdet fragtet i bus til Sofia, der ligger over 200 kilometer fra Skopje.

Først klokken 20.40 dansk tid skal flyet fra Sofia efter planen lette mod Billund.

Herefter bliver de formentlig rejsetrætte makedonere kørt til Herning. Her bliver de indlogeret på Hotel Scandic, hvor alle fire hold i gruppe A bor.

Det er foruden Danmark også Østrig og Tjekkiet, der mødes i den første kamp i gruppen søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip