Tårnhøj duo skal sikre mål mod Tjekkiet

Glem alt om en falsk 9’er i fraværet af landsholdets førsteangriber Nicklas Bendtner.

Landstræner Morten Olsen har hentet to af landets bogstaveligt talt største angribere ind til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet.

Andreas Cornelius på 193 cm og Simon Makienok Christoffersen på 201 cm rager rigtig godt op i landskabet i landsholdstruppen, og det er deres fysiske størrelse, der skal bruges inde i boksen mod tjekkerne.

Alt tyder på, at Morten Olsen vælger FCKs superliga-topscorer Cornelius til startpladsen fredag, men det er ikke ensbetydende med, at Brøndby-angriberen Simon Makienok ikke er tiltænkt en rolle i kampen.

Hvis Cornelius ikke slår til i den første time, kan Simon Makienok komme i spil som afløser, der kan gøre ondt på de tjekkiske forsvarere.

Hvis Danmark er tvunget til at score i kampens sidste kvarter, kan det også komme på tale at spille med begge angribere inde i feltet for at skabe så meget ravage som muligt.

Fælles for Cornelius og Makienok er, at begge er klar til at bombe for Danmark i morgen aften i Olomouc.

Sporten.dk har forhørt de to bombere om sig selv og hinanden før kampen mod Tjekkiet.ANDREAS CORNELIUSFraværet af Nicklas Bendtner gør, at du er favorit til positionen som angriber i morgen mod Tjekkiet. Hvordan har du det med det? - Jeg forsøger ikke at tænke så meget over, om jeg skal starte inde eller ej. Jeg prøver bare at gøre det så godt, jeg kan, til træning, og så finder jeg ved ud af, hvad min rolle bliver senere.

Du scorer mange mål i Superligaen. Hvor meget selvtillid kommer du med? - Jeg har meget selvtillid. Jeg er inde i en god periode, så på den front er jeg rigtigt godt kørende.

Hvorfor skal det være dig, der starter inde i morgen?

- Jeg kender jo mine egne styrker. Jeg ved hvad jeg kan, og hvad jeg kan bidrage med. Men om jeg skal starte inde, eller hvorfor jeg skal starte inde, vil jeg lade andre vurdere.

Din direkte modstander på positionen er Simon Makienok. Hvordan vil du karakterisere ham?

- Han er jo en stor og stærk angriber. Han er god på hovedstød og fylder rigtig meget på en bane. Jeg synes egentlig, at vi er meget ens og er gode til mange af de samme ting. Forskellen er, at han er lidt mere stationær, hvor jeg bevæger mig lidt mere rundt på banen.

Du har udtalt, at du gerne vil til Premier League. Nu hvor du står over for Chelseas Petr Cech i morgen, ville det vel være en god mulighed for at vise dig frem ved at score på ham?

- Han er en god målmand. Men jeg skal nu ikke tænke på, om deres målmand står i Premier League eller andre steder. Det er ligegyldigt. Vi skal bare score nogle mål og vinde kampen, det er det vigtigste.

Hvad betyder fraværet af Nicklas Bendtner for dine chancer for at spille mod Tjekkiet?

- Nicklas er normalt førsteangriber, så det åbner lidt mere op for konkurrencen omkring pladsen. Men man skal huske på, at jeg kom med på en af de sidste pladser, og det er første gang, jeg er med i A-landsholdstruppen, så jeg er her for at lære. Men jeg vil da stadig gøre mit bedste for at komme på banen og hjælpe holdet. Det vil være en drengedrøm at få debut på landsholdet, og så i en så vigtig kamp.

Du scorede to flotte mål mod AGF forleden. Hvor meget selvtillid kommer du med?

- Jeg synes, at jeg kommer med masser af selvtillid. Jeg er kommet fint i gang i foråret, selv om det har været lidt svære vilkår de seneste kampe med banerne og frosten. Jeg var også skadet i opstarten til forårssæsonen, men det er jeg kommet fint over og fået spillet mig ind på landsholdet. Det har da helt sikkert været et kæmpe skulderklap og en anerkendelse af mine præstationer.

Hvorfor skal du have spilletid fredag i Tjekkiet?

- Jeg synes selv, at jeg er god til at holde i bolden i opspillet. Noget som Nicklas Bendtner har gjort rigtig godt i rollen på landsholdet. Jeg har mine forcer som målscorer inde i boksen, hvor jeg er stærkest. Men jeg er også lidt ydmyg omkring min egen rolle. Andreas har været med på landsholdet en del gange nu, og det er min første gang. Så jeg håber, at kunne spille en rolle i kampen i en eller anden grad.

Din direkte modstander på positionen er Andreas Cornelius. Hvordan vil du karakterisere ham?

- Han har haft en forrygende sæson hidtil. Han er en klar profil i Superligaen og topscorer. Jeg er især imponeret over, at han har fortsat sin gode stime og været utroligt stabil i målscoringen. Han er kommet rigtig godt i gang igen efter vinterpausen og har slået fast, at det ikke bare har været en heldig stime. Det synes jeg er godt klaret, og han fortjener at være en del af landsholdet.

Hvordan ser du på Tjekkiets hold og deres stjernemålmand Petr Cech?

- Tjekkiet har da helt sikkert nogle store profiler og Petr Cech er en klassemålmand. Men jeg tænker ikke så meget over, hvem vi skal møde, men mere på at komme ind på landsholdet og ligesom lære systemet og de andre at kende bedre.

Dagens Gossip