Tårnhøje bonusser i Carlsberg får kritik

Udsigten til at cremen af ølkoncernens ledelse kan blive belønnet med en variabel lønpakke, som kan udløse en bonus på op til tre gange så meget som den faste løn, giver en besk smag i munden hos pensionskassen ATP.

Det lod ATP's underdirektør, Claus Wiinblad, Carlsberg vide på generalforsamlingen torsdag. Ifølge pensionskassen er det nye aflønningssystem helt ved siden af, og de nye målsætninger er uklare og uambitiøse, skriver Børsen fredag.

Men opbakning til kritikken var ikke til at få øje på blandt Carlsbergs jakkesæt og slipseknuder. Forslaget om muligheden for en forhøjelse af ledelsens bonus blev vedtaget med mere end 99 procent tilslutning.

Og det nye incitamentsprogram er ifølge bestyrelsesformand i Carlsberg Flemming Besenbacher nødvendigt for at kunne tiltrække de bedste danske og udenlandske ledere.

»Carlsberg spillede engang i Superligaen i Danmark, men i dag er vi i den internationale Premier League. Hvis man skal spille blandt de bedste, skal man have de bedste spillere på holdet,« siger han til Børsen.

Men argumentet om, at Carlsberg så vil være i bedre overensstemmelse med sammenlignelige internationale selskaber, holder ikke ifølge Claus Wiinblad. For den balance mellem fast og variabel løn, som de opererer med, synes han, ikke er i orden.

Og det er ikke det eneste kritikpunkt, ATP havde af Carlsberg på generalforsamlingen. Også kuldioxidkæmpens indtjening fik et drag over nakken. Claus Wiinblad er langt fra tilfreds med at Carlsberg ikke de seneste år har kunnet løfte indtjeningen, som sidste år endte på 9,8 milliarder kroner.

Desuden kritiserede han, at Carlsberg holder fast i, at de langsigtede forventninger til markedet i Østeuropa er intakte, på trods af et kraftigt svingende marked. For hvis de er det, er ambitionen om kun 10 procent vækst i indtjeningen per aktie meget uambitiøs, siger Claus Wiinblad til Børsen.

Kritikken forsvarer Carlsbergs koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen med, at selskabet har kunnet levere flad indtjening, på trods af markedet i Rusland oplevede et fald på 25 procent, og markedet i Europa også har været faldende.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip