Tabende Gold Cup-finalist: Det føles som guld

27/07/2015

Undertippede Jamaica tabte finalen ved Gold Cup, det Central- og Nordamerikanske fodboldmesterskab, til Mexico med 1-3, men hvor de flest tabende finalister normalt hænger med mulen, er det ikke tilfældet hos Jamaica.

Østaten har overpræsteret ved turneringen, hvor ingen regnede dem for finalekandidater, og derfor var det en stolt træner, som efter nederlaget gjorde status.

- For mig er dette ikke sølv. For mig er dette guld. Ingen gav os nogen chancer. Holdet har spillet over evne i alle kampe. Jeg er meget stolt af disse spillere. Jamaica bør være stolt, siger den tyske Jamaica-træner, Winfried Schäfer, ifølge NTB.

Jamaica hentede syv point i tre kampe i gruppespillet, og i semifinalen leverede holdet den helt store sensation, da de forsvarende mestre fra USA blev nedlagt med 2-1.

68.930 tilskuere overværede finalen mod Mexico i Philadelphia, hvor Andrés Guardado, Jesús Corona og Oribe Peralta sikrede storfavoritterne sejren, mens Darren Mattocks reducerede til slutresultatet godt 10 minutter før tid.

Den mexicanske cheftræner, Miguel Herrera, var meget tilfreds med sine spilleres indsats i finalekampen.

- Vi er meget glade. Vi dominerede. Vi fandt rytmen, som vi ønskede, og kontrollerede kampen. Det er en god følelse for os alle, siger Herrera efter triumfen.

Dermed har Mexico vundet tre af de seneste fire udgaver af turneringen. Kun USA i 2013 har formået at skubbe de grønblusede ned fra tronen i den periode.