Tablet kan styrke børns indlæring

Den udvikling betyder, at en stor del af kommende generationer kommer til at vokse op med en tablet i hjemmet.

»De fleste børn starter deres tilværelse som digitalt indfødte og digitale forbrugere. Børnene bliver introduceret til denne fagre nye medieverden i en tidligere og tidligere alder, og det påvirker helt sikkert den måde, de leger sammen og socialiseres på,« siger René Ipsen, som er pædagog i Børnehaven Porskjær i Skanderborg.

I Børnehaven Porskjær har pædagogerne taget den nye medieplatform til sig som indlæringsmiddel. I René Ipsens øjne er tabletten en integreret del af børnenes legekultur, og den indgår på lige fod med for eksempel puslespil. Derfor er han heller ikke overrasket over tallene fra Danmarks Statistik.

Den intuitive brugerfladen på en tablet, gør den anvendelig for helt små børn. Det er noget, René Ipsen tydeligt kan se, når børnene får stukket en tablet i hånden.

»Min erfaring med indlæring i forbindelse med brugen af iPads er, at børnene oplever tal og bogstaver på en helt ny måde. Former og farver bliver også mere indbydende, og spillene pirrer dem til at løse opgaverne rigtigt,« siger børnehavepædagogen.

Dagens Gossip