Tablet til blinde vinder prisen som verdens bedste idé

Skrevet af admin

18/11/2015

Mest læste i dag

Prins Joachim har onsdag overrakt præmien som verdens bedste iværksættere til det østrigske firma Blitab.

Blitab har fremstillet en tablet til blinde. I stedet for at have en skærm består Blitabs tablet af små fysiske bobler, der stiger og falder i takt med, at læseren skifter side.

Juryen bestod blandt andet af den danske Thornico-direktør Christian Stadil, repræsentanter fra LEGO og IKEA samt mere end 400 investorer. Og de var begejstrede for vinderens produkt.

- Disse entreprenører er passionerede. Deres idé er social og innovativ. Den kan desuden være en opmuntring til blinde og synshæmmede om at engagere sig i udviklingen af løsninger for fremtiden, skriver juryen.

Siden mandag har kreative iværksættere fra over 40 lande været samlet i København til Creative Business Cup 2015 – verdensmesterskaberne for kreative iværksættere. Det er fjerde år i træk, at mesterskaberne løber af stablen.

Vinderen af Creative Business Cup og titlen som verdens bedste iværksætter præmieres med 15.000 euro og et års medlemskab af konsulentfirmaet Stylus til en estimeret værdi af 20.000 euro.

Desuden får vinderne et medlemskab af netværket for iværksættere Microsoft Bizspark Plus til en estimeret værdi af op til 110.000 euro.

/ritzau/