Tabt mobilen i toilettet? Her er den overraskende redning, der virker bedre end en pose ris

Du har sikkert hørt, at ris kan trække fugten ud af din telefon, hvis den har været udsat for alt for meget vand. Og du har måske også lagt din elskede iPhone i en forseglet pose ris natten over og bedt en stille bøn.

Men ifølge sciencefocus.com skulle det virke meget bedre at bade telefonen i alkohol.

Jep, du læste rigtigt. Alkohol.

Læs også: 6 tips: Sådan undgår du, at din mobiloplader går i brand

Det betyder dog ikke, at du skal skynde dig at hælde vodkasjatterne ud over dit sørgelige stykke elektronik. Du skal derimod få fat i en flaske isopropylalkohol 99%, fjerne batteriet fra telefonen og give den et lille alkohol-bad. Batteriet fjernes fra en iPhone ved at skrue skruerne i bunden løs og tage bagbeklædningen af.

Det skriver sciencefocus.com, der påpeger, at ris ganske rigtigt vil trække fugt ud af telefonen, men vandet kan allerede have ødelagt telefonens kredsløb eller efterladt spor af mineraler, der påvirker elektronikken. Derudover kan ris sidde fast i alle de små åbninger.

Isopropylalkohol 99% kan bl.a. købes i Matas. Stoffet er dog meget brandfarligt og kan give skader på centralnervesystemet, hvis du indånder det eller får det i berøring med huden gentagne gange, så vær forsigtig og brug handsker.

Vær også opmærksom på, at tricket kan påvirke garantien.

Læs også: Kvinde mister livet, da hendes iPhone giver hende dødelig stød i badet

Når din telefon bliver vandskadet, kan det ses på en lille indikator kaldet en LDI (Liquid Damage Indicator), som farves rød, når telefonen har været udsat for vand. Flere forsikringer dækker ikke vandskader, og så afsløres du af den røde prik.

På ældre iPhones sidder den i indgangen til hovedtelefoner, mens de nyeste modeller har indikatoren i skuffen til sim-kortet.

Er den allerede farvet rød, kan du bruge dette trick, men har du været så heldig, at den ikke er blevet udløst, bør du kontakte dit forsikringselskab først, da du stadig kan være dækket. Alkohol-tricket vil nemlig med sikkerhed påvirke indikatoren og få telefonen til at fremstå vandskadet.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip