Tænder skal betale 200 nye fængselspladser

De danske fængsler har længe været overfyldte, men nu tyder meget på, at der bliver oprettet 200 nye fængselspladser, som skal være med til at afhjælpe problemet.

Ifølge Ritzaus oplysninger fremgår det af udkast til en ny flerårig aftale om Kriminalforsorgen, at der skal oprettes 200 nye fængselspladser, heraf 50 pladser i åbne fængsler.

Regeringen lagde i sit udspil til forhandlingerne op til at oprette netop 200 fængselspladser for at afhjælpe problemerne med overbelægning i fængslerne.

Venstre er det eneste parti, der har meldt sig ud af forhandlingerne. Det skete, fordi man ikke kunne acceptere regeringens finansieringsforslag, der blandt andet lægger op til at skære på den offentlige støtte til tandrensning.

Regeringen ventes dog at nå til enighed med Folketingets øvrige partier - Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og De Konservative.

Enhedslisten har kæmpet til det sidste for en særlig fængselsafdeling til kvinder, og Dansk Folkeparti vil have regeringen til at opsætte måltal for, hvor mange kriminelle udlændinge der kan sendes hjem frem for at afsone i danske fængsler.

Men selvom alle detaljer ikke er på plads, tyder alt på, at regeringen onsdag lander aftalen.

Regeringen har i sit udspil lagt op til at bruge på den rundhåndede side af 1,7 milliarder kroner ekstra på 200 flere fængselsceller og særlige pladser til rockere.

Desuden vil regeringen satse på at få flere til at afsone med fodlænker i eget hjem, eksempelvis som led i udslusning fra fængslerne.

Ifølge DR Nyheder er partierne enige om, at følgende områder skal finansiere aftalen:

- En målretning af mentorordningen skal give omkring 366 millioner kroner.

- Reduktion af tilskud til tandrensninger skal give 700 millioner kroner.

- Effektivisering af statens indkøbsprogram skal bidrage med omkring 160 millioner kroner.

- Penge fra en velfærdsteknologifond skal give omkring 200 millioner kroner.

- Reduktion af offentligt løntilskud skal give omkring 315 millioner kroner.

 

Dagens Gossip