Tændt Bak vil fyre den af på enkeltstart i Helsingør

Lars Bak var en anelse utålmodig, da han havde været på podiet for at hente sin anden gule førertrøje i Post Danmark Rundt fredag eftermiddag.

Den 35-årige Lotto Soudal-rytter ville hjem på sit holds hotel for at lade op til fredag aftens enkeltstart i Helsingør.

Efter to andenpladser de senere år vil Lars Bak nemlig meget gerne vinde Danmarks største cykelløb, og selv om han fører løbet, bliver han åndet i nakken af belgieren Marco Marcato (Wanty Group) og af den danske mester i enkeltstart, Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo).

- Nu skal jeg finde mit holds bus og så på hotellet og slappe af. Og i aften skal jeg simpelthen køre så stærkt, jeg overhovedet kan, nåede han lige at sige efter en kort etape på 115 kilometer fra Slagelse til Frederiksværk.

Her havde Bak et scenarie, hvor Marco Marcato kunne have taget førertrøjen fra ham. Men belgieren blev nummer fire på etapen og missede akkurat at score bonussekunder. Derfor er der fortsat tre sekunder mellem de to.

Større konkurrent er måske den danske mester i enkeltstart, Christopher Juul-Jensen. Han er på tredjepladsen 12 sekunder efter Bak.

- Han bliver farlig, siger Lotto Soudal-rytteren, men skynder sig at tilføje.

- Jeg skal køre en rigtigt god enkeltstart, men jeg tror på det. Sidste år slog Christopher mig med 28 sekunder på den her enkeltstart, men da havde jeg ikke så gode ben. Nu har jeg lige så gode ben som i 2013, og da kørte vi i samme tid, fortsætter Lars Bak.

Den danske veteran håber oprigtigt at kunne vinde det store danske cykelløb, når det slutter på Frederiksberg ved København lørdag.

Det samme gør Christopher Juul-Jensen, der lige som Lars Bak normalt må finde sig i hjælperytterens rolle og arbejde for en kaptajn.

- Min form er god, og jeg ser rigtigt meget frem til at køre i min dannebrogstrøje. Det bliver første gang, siger han.

Christopher Juul-Jensen skyndte sig væk fra målområdet i Frederiksværk, men Matti Breschel kunne fortælle, at han tror på sin danske holdkammerat.

- Han er godt kørende, og jeg har aldrig set ham så fokuseret. Normalt kan han nærmest kravle på væggene, men nu slapper han af og er fokuseret.

Som løbets førende rytter starter Lars Bak sidst på enkeltstarten i Helsingør fredag aften. Han ventes i mål omtrent klokken 20.30.

/ritzau/

Dagens Gossip