Tæt på dansk sensation ved VM i badminton

Det var helt lige indtil sidst i tredje sæt, hvor kineserne trak fra og vandt.

Danskerne var useedede, og der var derfor ikke mange, som havde spået parret en chance i tirsdagens opgør. I første sæt lignede det længe den forventede kinesiske dominans, men ved stillingen 6-10 vendte danskerne sættet og vandt efterfølgende med 21-18. Andet sæt var også meget lige. Her vandt det kinesiske par dog med cifrene 21-17.

I tredje sæt lurede overraskelsen så igen. Midtvejs i sættet var det helt lige, og med 13-13 kunne danskerne øjne avancement. Desværre gik Xu Chen og Ma Jin herefter op i gear og vandt efterfølgende det afgørende sæt med 21-18.

Det kinesiske par, som sidste år vandt OL-sølv i London, sad over i første runde. Og det var til at se. De virkede rustne i den spændende dyst mod Kamilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding, som altså formåede at kæmpe imod i næsten en times tæt badminton.

En anden dansk mixed double, Anders Kristiansen og Julie Houmann, var også i kamp tirsdag. Det lykkedes heller ikke for det 13.-seedede par at gå videre. Parret tabte i anden runde 7-21 og 19-21 til Kenichi Hayakawa og Misaki Matsutomo fra Japan.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen, der er seedet fire til VM, gik derimod ubesværet videre. Det danske medaljehåb gjorde kort proces i anden runde mod Valeriy Atrashchenkov og Anna Kobceva, som de slog i to sikre sæt med cifrene 21-4 og 21-6.

 

 

 

Dagens Gossip