Tættere på stjernerne – men hvad med naturen?

Nu er tiden inden til at udarbejde landskabs- og naturplejeplanen for det fredede området omkring Brorfelde Observatorium. Derfor inviterer Holbæk Kommune alle interesserede til fællesmøde, hvor temaet er landskabet og naturen omkring observatoriet.

- Vi håber, at rigtig mange vil tilmelde sig arrangementet. For det er vigtigt, at vi udvikler Brorfelde i fællesskab, så vi alle føler et ejerskab over stedet, fortæller landskabsforvalter Birgitte Ribert i en pressemeddelelse.

Kom og få afprøvet din idé

På fællesmødet vil Holbæk Kommune fremlægge sine foreløbige idéer til, hvordan landskabet og naturen bør udvikles, men intet er fastlagt endnu, så der er mulighed for både at kommentere på forslaget og komme med nye input.

- Alle idéer eller forslag skal på bordet. Fredningen skaber visse begrænsninger, men det er vores mål, at så mange som muligt skal kunne bruge stedet – og drage nytte af det. Og vi håber på en masse input til, hvordan vi udvikler stedet i tråd med naturen, siger Birgitte Ribert.

Flere temaer på dagsordenen

Stier, friluftsaktiviteter, parkeringsareal og naturpleje er blot nogle af de temaer, som vil blive debatteret på mødet. Men alt, hvad der vil foregå i naturen og landskabet omkring Brorfelde Observatorium, er i princippet på tapetet.

Praktisk om fællesmødet

Mødet bliver holdt i værkstedsbygningen på Brorfelde Observatorium den 18. marts fra klokken 17 til 21. Tilmelding er nødvendigt på [email protected] eller telefon: 7236 3535 senest den 16. marts.

Dagens Gossip