Taffel-gæster roser dronningen for at samle danskerne

Skrevet af admin

15/04/2015

Dagens topnyheder

Dronning Margrethe er meget mere end Danmarks statsoverhoved. Hun er landets samlingspunkt og en person, der har formået at bygge bro mellem kulturer.

Sådan lød nogle af de roser, dronning Margrethe modtog onsdag aften inden sit gallataffel.

- Da jeg var lille og så hende i fjernsynet, syntes jeg, hun var rigtig rar og klog at se på. Det synes jeg faktisk stadig.

- Hun var vores bro til det danske samfund. Jeg har været stolt af hende altid, sagde den indiskfødte socialminister Manu Sareen (R) på vej ind til dronningens gallataffel.

Han var langt fra den eneste, der rettede rosende ord mod dronningen i anledningen af hendes fødselsdag.

Også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der skal holde en tale til dronningen, vil efter eget udsagn lægge vægt på dronningens evne til at samle danskerne.

- Jeg vil selvfølgelig sige til hende, at hun er en dronning, der gennem 75 år har været et samlingspunkt for Danmark, og det betyder noget, lød det fra statsministeren på vej ind til taflet.

Til dronningens gallamiddag, er der repræsentanter fra kongehusene i både Sverige, Norge, Holland, Belgien og Spanien.

Efter onsdagens taffel på Christiansborg Slot fortsætter den store fejring af dronningens 75-års fødselsdag torsdag.

Torsdag - på selve fødselsdagen – bliver dronning Margrethe vækket klokken 8.30 på Fredensborg Slot, og så fortsætter fødselsdagsfejringen med en række arrangementer dagen igennem.

Dronningen vil blandt andet blive kørt fra Christian VII's Palæ på Amalienborg til Københavns Rådhus i en karet, hvor hun får selskab af kronprinsparret.

De overtager prins Henriks plads, fordi han er blevet syg med influenza og derfor ikke kan deltage i festivitassen.

/ritzau/