IS tager skylden for 15 dræbte i selvmordsangreb i Irak

Skrevet af admin

03/01/2016

Dagens topnyheder

Islamisk Stat har taget skylden for et selvmordsangreb i nærheden af Camp Speicher i Irak, som har kostet mindst 15 sikkerhedsstyrker livet, mens 22 er sårede.

Fem selvmordsbombere slog søndag til mod militærbasen, som ligger udenfor byen Tikrit omkring 150 kilometer nord for hovedstaden, Bagdad.

Det oplyser sikkerhedskilder til Reuters.

To af selvmordsbomberne sprang sig selv i luften i et køretøj uden for indgangen til Camp Speicher, som er en militærbase, der tidligere blev brugt af USA.

De tre andre selvmordsbombere trængte ind på basen, hvor de sprang sig selv i luften, hvor Iraks politi bliver uddannet.

Kort efter tog Islamisk Stat skylden for angrebet ifølge en udtalelse på internettet.

Bevægelsen kontrollerer større områder i den nordlige og vestlige del af Irak, som er fanget i en sekterisk konflikt hovedsageligt mellem shia- og sunnimuslimer, der er blevet forværret, siden Islamisk Stat kom til.

Den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, lovede for nylig, at Irak om et år vil være fri for den militante bevægelse.

Udtalelserne faldt samme dag som irakiske regeringsstyrker befriede den strategisk vigtige by Ramadi fra Islamisk Stat.

Befrielsen af Ramadi ses som en af de mest betydelige sejre for regeringsstyrkerne, som flygtede fra byen i maj. Islamisk Stat vandt kontrol over næsten en tredjedel af Irak i 2014.

Iraks næststørste by, Mosul, i den nordlige del af landet, skal også befris, lød det efter.

/ritzau/Reuters