IS tager skylden for angreb i travlt kvarter i Bagdad

Islamisk Stat har taget skylden for et angreb, der først på natten til søndag kostede flere mennesker livet i Iraks hovedstad, Bagdad.

Ifølge indenrigsministeriet blev mindst seks personer dræbt, da en bombe sprang i et travlt butikskvarter i bydelen Karrada, hvor mange befandt sig for at spise og handle efter solnedgang i fastemåneden ramadanen.

Foruden de dræbte blev omkring 20 andre såret ved bomben, som angiveligt var placeret i en bil foran en restaurant.

Islamisk Stat siger ifølge AFP, at det var en selvmordsaktion rettet mod shiamuslimer i den irakiske storby. Den ekstremistiske, sunnimuslimske organisation hævder, at mindst 40 blev dræbt i angrebet.

Senere på natten til søndag sprang også en anden bombe i den nordlige del af Bagdad. Også her mistede flere livet, rapporterer tv-stationen al-Sumiria.

Bagdad er et af de områder af Irak, som Islamisk Stat ikke fik kontrol over, da jihadister fra gruppen tilbage i 2014 invaderede store dele af Irak og Syrien.

Siden har gruppen mistet nogle af de områder, den dengang vandt. Det drejer sig blandt andet om byen Fallujah vest for Bagdad, som de irakiske sikkerhedsstyrker indtog for en uge siden.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip