IS tager skylden for blodige angreb i Paris

Islamisk Stat (IS) tager i en officiel erklæring skylden for de blodige angreb i Paris med 127 dræbte, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Otte brødre, der bar bombebælter og medbragte angrebsvåben", har udført et "velsignet angreb på korsfarernationen Frankrig", hedder det i erklæringen, der er lagt på internettet.

Kort forinden konstaterede Frankrigs præsident, François Hollande, at IS stod bag, og at der var tale om en krigshandling.

I en erklæring fra IS siges det videre, at angrebene i Paris skal vise Frankrig, at det vil være jihadisternes vigtigste mål, så længe den franske regering fortsætter sin politiske kurs i Syrien.

Hollande konstaterede, at angrebene i den franske hovedstad var planlagt og organiseret uden for landets grænser.

I Syrien siger præsident Bashar al-Assad, at Frankrig med sin politik selv er skyld i "spredningen af terrorisme".

- Terrorangrebene, som var rettet mod den franske hovedstad, Paris, kan ikke adskilles fra, hvad der er sket i den libanesiske hovedstad for nylig og fra, hvad der er sket i Syrien de sidste fem år inden for andre områder, påpeger han.

Frankrig sluttede sig i september til den amerikansk-ledede koalition af lande, som fra luften bomber IS i Syrien.

IS offentliggjorde tidligere lørdag en udateret video på internettet, som indeholdt flere trusler mod Frankrig og Vesten. Her opfordres muslimer, der ikke er i stand til at rejse til Syrien, til at føre hellig krig og gennemføre angreb i deres egne lande.

- Ja bestemt, I er blevet beordret til at bekæmpe den vantro, overalt hvor I finder ham. Hvad venter I på? Der er våben og biler tilgængelige, og der er mål, som er klar til at blive ramt, siger en IS-kriger, der er flankeret af andre bevæbnede islamister.

- Selv gift er tilgængelig, så forgift vandet og maden hos Allahs fjender, lyder det på videoen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip