IS tager skylden for blodige angreb i Paris

Islamisk Stat (IS) tager i en officiel erklæring skylden for de blodige angreb i Paris med 127 dræbte, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Otte brødre, der bar bombebælter og medbragte angrebsvåben", har udført et "velsignet angreb på korsfarernationen Frankrig", hedder det i erklæringen, der er lagt på internettet.

Kort forinden konstaterede Frankrigs præsident, François Hollande, at IS stod bag, og at der var tale om en krigshandling.

I en erklæring fra IS siges det videre, at angrebene i Paris skal vise Frankrig, at det vil være jihadisternes vigtigste mål, så længe den franske regering fortsætter sin politiske kurs i Syrien.

Hollande konstaterede, at angrebene i den franske hovedstad var planlagt og organiseret uden for landets grænser.

I Syrien siger præsident Bashar al-Assad, at Frankrig med sin politik selv er skyld i "spredningen af terrorisme".

- Terrorangrebene, som var rettet mod den franske hovedstad, Paris, kan ikke adskilles fra, hvad der er sket i den libanesiske hovedstad for nylig og fra, hvad der er sket i Syrien de sidste fem år inden for andre områder, påpeger han.

Frankrig sluttede sig i september til den amerikansk-ledede koalition af lande, som fra luften bomber IS i Syrien.

IS offentliggjorde tidligere lørdag en udateret video på internettet, som indeholdt flere trusler mod Frankrig og Vesten. Her opfordres muslimer, der ikke er i stand til at rejse til Syrien, til at føre hellig krig og gennemføre angreb i deres egne lande.

- Ja bestemt, I er blevet beordret til at bekæmpe den vantro, overalt hvor I finder ham. Hvad venter I på? Der er våben og biler tilgængelige, og der er mål, som er klar til at blive ramt, siger en IS-kriger, der er flankeret af andre bevæbnede islamister.

- Selv gift er tilgængelig, så forgift vandet og maden hos Allahs fjender, lyder det på videoen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip