Tagskader truer mange solcelle-ejere

Over 10 procent af de knap 30.000 nye solcelleanlæg på boligejernes tage risikerer at ende med vandskader og trykkede tagkonstruktioner.

Det skriver Politiken lørdag.

Advarslen kommer fra flere aktører på solcelleområdet, netop som solcellefirmaerne opfordrer boligejere til hurtige køb, før en givtig statsstøtteordning laves om. Antallet af solcelleanlæg er tidoblet i 2012.

Skønnet på de 10 procents byggesjusk stammer fra observationer, som Dansk Solcelleforening og Dansk Byggeri har foretaget på byggepladser og ved at følge blandt andet debatter om solceller på internettet.

- Masser af solcelleanlæg er monteret ved, at der er boret huller i tagene, og mange montører har ikke haft tilstrækkeligt fokus på, hvordan det håndteres, uden at tagene tager skade på lang sigt.

Det siger Signe Antvorskov Krag, der er formand i brancheforeningen Dansk Solcelleforening og divisionschef i solcellefirmaet Gaia Solar, til avisen.

Hendes bekymring deles af energirådgiver Rune Schmidt fra den uvildige institution Energitjenesten.

- Det, vi frygter mest, er, at det vil skade husene, når der bliver lavet huller i tagkonstruktionen. Der kan være huse derude, hvor skaderne først opdages af den byggesagkyndige, når folk vil sælge deres hus, siger han til Politiken.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip