Tahiti tabte 1-6 og jublede

De scorede et mål. Og det var vel også nok for Tahiti. Ja, det var en form for en sejr for den lille nation, der mandag aften tabte 1-6 til Nigeria ved Confederations Cup i Brasilien.

Det historiske mål til 1-3 faldt efter 54 minutter, da Jonathan Tehau efter et hjørnespark kunne heade bolden ind til Tahitis første mål i deres første kamp ved en stor FIFA-turnering nogensinde. Jublen hos Tahitis trænere og spillere var en VM-triumf værdig for holdet, der kun har én professionel spiller med i Brasilien.

Ellers består holdet af amatører, og da Haitis eneste professionelle spiller, Marama Vahirua, blev udskiftet i anden halvleg, var der 11 amatører fra Haiti mod 11 professionelle nigerianere på banen.

At Jonathan Tehau godt 10 minutter efter scorede selvmål, var et godt billede på, at Tahiti er et mandskab, der slet ikke er i nærheden af det niveau som gruppemodstanderne fra Nigeria, Uruguay og Spanien har. Tahiti var bagud 0-2 allerede efter 10 minutter, og tre af Nigerias seks mål blev scoret af Nnamdi Odumadai.

På torsdag møder Haiti deres idoler fra Spanien på legendariske Maracana i Rio.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip