Taleban beskyldes for at halshugge drenge

Den brutale likvidering havde til formål at advare de lokale indbyggere om, at de ikke skal samarbejde med den afghanske regering, oplyser lokale embedsmænd. Drengene ved navn Khan og Hameedullah havde opsøgt en lokal militær kontrolpost i provinsen for at tigge om madrester til deres familier, skriver Reuters. Men drengene nåede aldrig hjem igen, og deres kroppe og hoveder blev senere fundet efterladt hver for sig i deres landsby.

»Drengene var på vej tilbage, da de blev stoppet af oprørere fra Taleban, som halshuggede dem. De var begge usyldige børn, som ikke havde noget at gøre med regeringen eller udenlandske styrker,« fortæller lederen af lokaldistriktet Zhari.

En talsmand for Taleban nægter, at oprørerne har været involverede i halshugningen.

Den militante gruppe har dog tidligere halshugget børn i Kandahar-provinsen, hvor den har sit udspring. I løbet af de seneste to år er adskillige personer blevet dræbt ved halshugning, heriblandt en 16-årig dreng, som Taleban i juli sidste år beskyldte for at spionere. Senere blev en seksårig pige og en dreng på 12 år kidnappet og dræbt på samme grusomme vis.

Halshugningerne illustrerer ifølge Reuters Taleban-ledelsens problemer med at kontrollere sine egne folk lokalt. Ledelsen forsøger at forbedre gruppens image i forsøget på at fremstille sig selv som en reel forhandlingspartner over for den afghanske regering, men enkelte enheder handler autonomt og slår hårdt ned på handlinger, de finder umoralske.

Det skaber voldsomme hovedbrud blandt politkere og myndigheder i det uroplagede land, hvor lokale sikkerhedsstyrker får ansvaret for sikkerheden, når størstedelen af de udenlandske tropper trækker sig ud i løbet af 2014.

Dagens Gossip