Taleban i Pakistan dropper fred

Wali-ur Rehman Mehsud blev dræbt af en amerikansk drone tidligere på ugen i den pakistanske provins Waziristan. Det var det første droneangreb efter parlamentsvalget tidligere på måneden, der bragte premierminister Nawaz Sharif til magten.

Han gik blandt andet til valg på en strammere kurs overfor USA og de kontroversielle droneangreb mod terrorister og islamister i Pakistans uvejsomme grænseregioner, men også på løfter om at gå i dialog med den pakistanske gren af Taleban.

Nu sværger bevægelsen hævn og beskylder regeringen i Islamabad for at godkende de amerikanske droneangreb.

Talsmanden for Taleban i Pakistan, Ehsanullah Ehsan, siger ifølge avisen, at »udsigterne til fredsforhandlinger er blevet udslettet af drabet«.

»Regeringen dræber vores ledere, og alligevel taler den om fredforhandlinger,« lyder det fra talsmanden.

Der har ikke været sat noget tidspunkt for, hvornår parterne ville gå i dialog, men det har ligget i luften blandt partierne, at det er nødvendigt at søge kontakt til den militante bevægelse.

Den pakistanske hær, der er den væsentligste magtfaktor i Pakistan, har dog hele tiden stillet sig skeptisk til forhandlinger, og USA, der på trods af gevaldige meningsforskelle stadig er Pakistans allierede, er heller ikke tilhænger af tilnærmelser mellem regeringen og Taleban.

Og det selv om USA forsøger at få en dialog i gang med den afghanske tabelanbevægelse, inden de amerikanske kamptropper rykker ud i slutningen af 2014.

Dagens Gossip