Taleban tager russere og tyrkere som gidsler

Helikopteren, en russiskbygget Mi-8, der tilhører det afghanske selskab Khorosan, nødlandede på grund af dårligt vejr i Logar-provinsen, hvor den kort efter brand omringet af Taleban-krigere, der satte helikopteren i brand og slæbte af med de ombordværende.

I en meddelelse fra Khorosan hed det ifølge BBC mandag, at helikopteren var på vej fra Kabul til Khost, da dårligt vejr tvang den ned, og at der var ti ombordværende - en afghaner, to russiske piloter og syv tyrkiske bygningsarbejdere.

Adskillige tyrkiske ingeniører er blevet bortført i Afghanistan de seneste år, hvoraf adskillige har siddet fanget i op til to år.

Området, hvor helikopteren nødlandede, ligger tæt på grænsen til Pakistan, hvor Taleban står stærkt.

En talsmand for Taleban, Zabihulla Mujahid, siger ifølge Reuters, at mujahedinkrigere øjeblikkeligt omringede helikopteren og at alle ombord blev taget i live og ført »til det mest sikre sted i landet« - uden at opgive en nærmere lokalitet.

Ifølge Khorasan Cargo Airlines’ hjemmeside har firmaet 50 ansatte og ejer i øjeblikket fem Mi-8-helikoptere, tre Mi-17- og Antonov-26-transportfly.

Yderligere lægger firmaet vægt på, at alle besætninger har gennemgået specielle træningsprogrammer for at kunne flyve i bjergrigt terræn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip