Taleban truer ekspræsident på livet

Sådan lyder truslen fra den pakistanske gren af Taleban, efter Musharraf har meddelt, at han vender hjem sit eksil i Storbritannien for at stille op til parlamentsvalget, der skal finde sted i maj.

»Vi har forberedt et særligt hold af selvmordsbombere til Musharraf. De vil angribe Musharraf efter hans ankomst til Pakistan,« siger Taleban-talsmand Ehsanullah Ehsan til nyhedsbureauet AFP.

Musharraf vil efter planen flyve til Karachi, hans hjemby og den største by i Pakistan, søndag, efter næsten fem år i frivilligt eksil.

Da tidligere premierminister Benazir Bhutto i oktober 2007 vendte tilbage til Karachi efter otte års eksil i Storbritannien, blev hun både mødt af jublende tilhængere og det hidtil værste bombeangreb på pakistansk jord, som endte med at koste 139 mennesker livet. Benazir Bhutto overlevede attentatforsøget, men blev senere samme år dræbt under et valgmøde, da en mand åbnede ild og detonerede en selvmordsbombe i byen Rawalpindi.

Hendes søn, Bilawal Bhutto Zardari, har efterfølgende beskyldt netop Musharraf for at have taget initiativ til drabet.

Taleban har sat den tidligere præsident øverst på sin dødsliste, efter at han som Pakistans politiske og militære leder beordrede soldater til at storme Den Røde Moské i Islamabad, hvor en gruppe radikale islamister befandt sig. 100 personer blev dræbt under operationen, og det blev ifølge AFP startskuddet til en lang række blodige angreb fra grupper med relation til Taleban og al-Qaeda.

Truslerne ryster dog tilsyneladende ikke Musharraf. Han siger til AFP, at han er parat til at risikere trusler, hvis blot han kan opstille til valget 11. maj i år.

»Jeg rejser tilbage til Pakistan på søndag. Jeg vil rejse til lands, til vands eller via fly. Om det så bringer mit liv i fare, vil jeg gøre det. Det er det, jeg har lovet mit land,« erklærer Musharraf.

Dagens Gossip