Taleban: Vi er ikke involveret i Boston

»Vi støtter angreb på USA og landets allierede, men vi er ikke involveret her,« siger terrorgruppens talsmand, Ehsanullah Ehsan, til AFP.

»Men vi vil fortsætte med at angribe dem, hvor end det er muligt,« tilføjer talsmanden fra den pakistanske afdeling af Taleban, der blandt andet har som mål at håndhæve sharialovgivning og sende styrker fra USA og NATO ud af Afghanistan.

Pakistansk Taleban var i 2010 hjernen bag et mislykket terrorangreb på Times Square i New York, der også dannede ramme for terrorangrebet i september 2001, da mænd med tilknytning til al-Qaeda sendte fly mod byens tvillingetårne og slog over 2.900 ihjel.

Efterforskere fra FBI er gået i gang med at gennemse store mængder video og billedmateriale optaget under Boston Marathon for at lede efter spor, der kan hjælpe med opklaringen. Tirsdag ved 9-tiden dansk tid er det stadig uvist, hvem der står bag, og hvad motivet er.

Politiet har bedt lokalbefolkningen og de tilrejsende turister om at blive inden døre og ikke samle sig i større grupper på åbne pladser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip