Talen der aldrig blev holdt: Sådan skulle dronningen advare om tredje verdenskrig

Det skriver BBC.

Talen er dateret 4. marts 1983, hvor den kolde krig var på sit højeste, og mange frygtede, at en atomkrig kunne bryde ud når som helst.

Talen blev skrevet som en del af en øvelse, der skulle forberede briterne på det værste. I øvelsen forestillede man sig, at Sovjet angreb Storbritannien med kemiske våben. Herefter ville NATO slå tilbage med atomvåben.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Krigens rædsler kunne ikke have syntes mere fjerne, da min familie og jeg delte vores juleglæde med den voksende Commonwealth-familie. Nu spreder krigens vanvid sig endnu engang i verden, og vores tapre land må igen forberede sig på at overleve i mod oddsene, lød det blandt andet i talen.

Dronning Elizabeth skulle også have nævnt, at hun følte både sorg og stolthed, da hun i 1939 hørte sin far, kong Georges tale til nationen, da anden verdenskrig brød ud.

- Ikke et eneste øjeblik forestillede jeg mig, at denne højtidelige og forfærdelige pligt skulle tilfalde mig.

I talen skulle hun endvidere nævne sin søn, prins Andrew, der på det tidspunkt var i flåden.

- Mens vi stræber mod at bekæmpe den nye ondskab, lad os da bede for vores land og velmenende mænd, hvor end de måtte være. Gud velsigne jer alle, sluttede den fiktive tale, der aldrig blev holdt.

Dagens Gossip