Talende gorilla har et brændende ønske: Jeg vil have en baby

Den verdensberømte gorilla Koko ønsker sig en baby. Det afslører den store menneskeabe i et klip fra en ny BBC-dokumentar med titlen ‘Koko: The Gorilla Who Talks to People’ (Koko: Gorillaen, der taler med mennesker red.).

Kokos utrolige historie går helt tilbage til 1971, hvor den amerikanske forsker Penny Patterson besluttede sig for, at hun lære den unge gorilla tegnsprog i håb om at blive klogere på gorillaen og kommunikationen mellem dyr og mennesker.

Det skriver Guardian.

Læs mere: Berømt gorilla sørger over Robin Williams

Nu er Koko 44 år gammel og har gennem årene udviklet et tæt bånd til Penny Patterson, som har været en stor del af hendes liv, lige siden forsøget startede.

Man har tidligere forsøgt at opfylde Kokos store ønske flere gange, ved at prøve at gøre hende gravid, men desværre altid uden held.

Læs mere: Mand genforenet med gorilla, han passede i fem år: Gorillaens reaktion er uvurderlig

Den lærerige Koko har ikke bare lært at kommunikere via det nonverbale sprog. Hun har også lært at cykle, at rydde op og at kæle med kattekillinger. Og så har hun mødt kendisser som Leonardo DiCaprio, Robin Williams og Sting.

Gennem årene er der lavet massevis af videooptagelser med Koko, hvoraf de bedste nu er blevet til dokumentaren, der har premiere på BBC onsdag.

Læs mere: Den lille pige prøver at klappe en gorilla, dens reaktion havde vi aldrig forventet

Mød Koko og Penny Patterson i videoklippet herunder.
 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip