Talent og medaljekandidat sætter sejl mod OL i Rio

Skrevet af admin

09/05/2016

Dagens topnyheder

Det ambitiøse sejlsportslandshold, der skal repræsentere Danmark ved OL i Rio, får nu selskab af yderligere to sejlere.

Bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF) har mandag eftermiddag udtaget Anne-Marie Rindom (laser radial) og Michael Hansen (laser standard) til legene. Udtagelsen vækker glæde hos de to atleter.

- Det bliver stort at komme til OL, og jeg vil gøre alt for at levere en god præstation, siger Michael Hansen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det bliver dog næppe til en placering helt i toppen, men jeg skal suge en masse OL-erfaring til mig, og så står jeg forhåbentligt i Tokyo i 2020 med en potentiel chance for at tage en medalje.

Rindom var med til OL i 2012, og de oplevelser, hun fik i London, skal nu bruges konstruktivt i Rio.

- Jeg synes godt, jeg kan tillade mig at sige, "nu er det nu", forstået på den måde at jeg går efter en medalje i Rio.

- Men jeg ved naturligvis godt, at der er hård konkurrence i min klasse, og mange har i virkeligheden mulighed for at opnå en topplacering, siger Rindom, som er glad for at kunne sparre med Michael Hansen før og under OL.

- Vi kan ikke decideret træne sammen, men vi kan dele viden og tale teknik og strategi. Og generelt bakke hinanden op. Det betyder meget, lyder det fra Rindom.

DIF’s chef de mission, Morten Rodtwitt, ser også frem til samarbejdet mellem de to sejlere.

- Det er altid godt, når atleterne kan lære af hinanden ved et OL, og det er bestemt tilfældet i Anne-Marie Rindom og Michael Hansens tilfælde.

- De har hver deres udgangspunkt, når konkurrencerne begynder, men det bliver ekstremt spændende at følge dem begge, siger Rodtwitt.

/ritzau/