Talentchef: Dansk fodbold har ramt en gylden årgang

Skrevet af admin

11/09/2014

Mest læste i dag

U21-landsholdets succes i EM-kvalifikationen er kun starten på en periode, hvor talenterne vil pible frem i dansk fodbold.

Hovedparten af spillerne på landstræner Jess Thorups mandskab er unge nok til også at kunne være med i næste EM-kvalifikation, og det er nogle virkelig gode årgange, der i de kommende år vil slå igennem på seniorniveau.

- Når vi ser U-landsholdene helt ned til de yngste, så er de på et rigtig, rigtig højt niveau i øjeblikket. Den næste periode ser meget lovende ud, siger OB's talentchef Uffe Pedersen.

Der har længe været knyttet store forhåbninger til årgang 94, som under Thomas Franks ledelse leverede imponerende resultater på U17-niveau.

Hele 11 94'ere har allerede fået debut på U21-landsholdet, selv om Jess Thorup må vælge spillere, der er op til to år ældre. Og også i 95- og 96-årgangen finder man danske stortalenter.

- Vi er så lille et land, at vi er afhængige af gode årgange. Uanset hvor godt talentarbejdet er, vil der altid være nogle årgange, der er bedre end andre, og det kan godt ligne en god årgang, vi ser nu, mener Uffe Pedersen.

Selv om dansk fodbold tilfældigvis kan have ramt en guldårgang, ligger der også god gammeldags planlægning og hårdt arbejde til grund for succesen.

- Træningsmængden er øget, og alle har nu mulighed for morgentræning. Engang lå vi virkelig langt efter andre nationer med hensyn til træningsmængde. Det har vi fået udlignet nu.

- Der har også været en fantastisk udvikling af trænere de senere år, og det medfører langt større kvalitet på træningsbanen, siger Uffe Pedersen, der desuden peger på, at DBU og klubberne endelig er begyndt at trække i samme retning.

- Vi står enormt godt sammen. Det har ikke altid været det billede, vi har set mellem DBU og klubberne. Der har været mange kampe i tidernes morgen. Nu glæder vi os alle sammen, siger OB-chefen.

De senere års danske U21-resultater har været så gode, at Danmark er seedet sammen med alle Europas største fodboldnationer i fredagens lodtrækning til playoff-kampene om EM-billetter.

Det giver Danmark optimale muligheder for at kvalificere sig til EM for første gang siden 2006.

- Det tør vi godt håbe på. Det er kikset nogle gange i playoff-kampe mod nogle fantastisk gode nationer. Og selvfølgelig kan det kikse igen. Men chancen har vel aldrig været større, siger Uffe Pedersen.

/ritzau/