Talentpris til 41-årig instruktør

Den 41-årig instruktør, der har to anmelder roste film på CVet, fik overrakt prisen ved en ceremoni i den københavnske biograf Imperial onsdag aften.

Her begrundede formanden for prisudvalget, producer Thomas Heinesen fra Nordisk Film, valget af Kaspar Munkt med, at han hverken lefler for tendenser eller eksperimenterer for eksperimentets skyld.

»Det lyder måske ikke som oplagte kerneværdier for en værdig modtager af Nordisk Film Prisen, men i tilfældet Kaspar Munk er det lige præcis hvad det er,« sagde Heinesen.

»Vi er ikke i tvivl om, at han kan være både nyskabende og dramaturgisk eksperimenterende, men for ham vil det bare aldrig være udgangspunktet. Det er kampen med at være menneske på godt og ondt, der fylder i hans værker, og det, der altid kommer i første række. Det er den genkendelige, nærværende og menneskelige relationshistorie, han må fortælle,« lød det, da prisen blev overrakt.

Kaspar Munk har taget et langt tilløb til instruktørkarrieren. Han debuterede i 1996 med kortfilmen »Lad os være venner ...«, men først 11 år senere mødte han for alvor anerkendelse med en Robert-nominering for hans ottende kortfilm, »Forsvundet«.

Hans første spillefilm var ungdomsfilmen »Hold om mig« fra 2010, der indbragte instruktøren en række danske og internationale priser.

I 2012 kom så »You & Me Forever«, som Kaspar Munk selv var med til at finansiere. Trods et budget på en fjerdedel af en gennemsnitlig dansk spillefilm vandt den en Robert for bedste børne- og ungdomsfilm samt en Bodil-nominering for bedste danske film.

Kaspar Munk kalder det en stor ære og anerkendelse at få prisen fra Nordisk Film.

»Det er en anerkendelse af mit arbejde som instruktør, som betyder meget og som giver blod på tanden. Noget man godt kan bruge, når man til tider finder det ret hårdt og formålsløst. Men derudover giver prisen jo en særdeles god mulighed for fordybelse og arbejdsro - som er noget virkelig brugbart i dette arbejde,« siger den prisbelønnede instruktør.

Prisen indbringer Kaspar Munk 107.000 kroner - 1.000 kroner for hvert år filmselskabet har eksisteret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip