Taliban dræbte bjergbestigere efter intern splid

Pakistans politi har anholdt 18 personer, der er mistænkt for drabene på 10 udenlandske bjergbestigere i juni i Himalaya.

Myndighederne siger, at de kun har anholdt en del af de formodede gerningsmænd, som menes at tilhøre en ny Talibangruppe i Pakistan.

Politiet i Gilgit-Baltistan regionen siger, at det kun er fire af de 18 anholdte, som er mistænkt for at have deltaget i planlægningen og udførelsen af massakren, der skete for foden af Pakistans næststørste bjerg, Nanga Parbat.

- Vi har anholdt fire af de formodede mænd, der skød turisterne ved Nanga Parbat "base camp." Syv andre er stadig på fri fod, siger en ledende politimand, Muhammad Naveed.

Ved angrebet, der blev udført af mænd iklædt politiuniformer, blev 10 udenlandske bjergbestigere, heriblandt kinesere, ukrainere, to slovakker, en litauer og en amerikaner, dræbt ved verdens niende højeste tinde.

De mistænkte har afsløret, at det var deres oprindelige hensigt at bortføre bjergbestigerne, men deres plan slog fejl, da en af kineserne gjorde modstand, da de nærmede sig.

- Han gjorde gengæld mod angriberne, og en af terroristerne skød og dræbte ham. Det kom derefter til et voldeligt opgør mellem terroristerne. Derefter skød de løs mod alle turisterne, siger politimanden.

Politimanden siger videre, at det ville have været næsten umuligt for Talibangruppen at tage hele gruppen med som gidsler i det vanskelige terræn.

Drabene går hårdt ud over den lokale turistindustri.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip