Taliban: Henrykte over at Malala ikke fik fredspris

Skrevet af admin

11/10/2013

Dagens topnyheder

Taliban er "henrykt" over, at den pakistanske skolepige Malala Yousafzai, som organisationen har forsøgt at dræbe, ikke modtog Nobels fredspris fredag

På forhånd var den 16-årige skolepige ellers udråbt til at være favorit til at vinde prisen, men den endelige vinder viste sig ikke at høre til blandt favoritterne.

Vinderen blev Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben (OPCW), der spiller en kritisk rolle for at få fjernet alle kemiske våben fra Syrien, hvor en blodig borgerkrig har udspillet sig i to et halvt år.

Og det valg glæder Taliban.

- Vi er henrykte over, at hun ikke fik prisen. Hun har ikke gjort noget stort, så det er godt, at hun ikke fik den.

- Prisen skulle være givet til rigtige muslimer, der kæmper på vegne af Islam. Malala er imod Islam, hun er sekulær, siger Shahidullah Shahid, der er talsmand for Taliban, til nyhedsbureauet AFP.

Den 9. oktober sidste år forsøgte en Taliban-sympatisør at dræbe Malala, da han om bord på en bus skød hende i hovedet, efter at hun havde blogget om livet under det strenge regime og om kvinders ret til uddannelse.

Torsdag vandt Malala EU-Parlamentets Sakharov-pris for Tankefrihed, en handling som Taliban også fordømte ved at hævde, at "hendes kamp mod Islam" var grunden til, at Vesten hædrede hende.

Malala har udgivet hendes erindringer i bogen "Jeg er Malala" , som i denne uge udkom på dansk.

/ritzau/