Taliban kidnapper otte tyrkere i nød

En helikopter med otte tyrkiske ingeniører, en afghansk pilot og en russisk pilot er blevet taget til fange af Taliban, efter at dårligt vejr tvang dem til at nødlande med deres helikopter i det østlige Afghanistan.

- Sikkerhedsstyrker fandt helikopteren, men de ni mennesker var ikke i den. De er taget til fange af Taliban, siger Rais Khan Sadeq, der er vicepolitidirektør i Logar-provinsen syd for hovedstaden Kabul til nyhedsbureauet AFP.

Helikopteren er ejet af Khorasan Cargo Airlines, der tilbyder transport til både soldater og civile i Afghanistan. Her oplyser en anonym medarbejder til nyhedsbureauet Reuters, at man ikke har været i kontakt med helikopterens besætning siden søndag eftermiddag.

Men de tyrkiske myndigheder oplyser, at de otte ingeniører efter omstændighederne har det godt. Det samme gælder den afghanske pilot.

- Helikopteren havde otte tyrkere med. Piloterne var en russer og en afghaner. Vi mener, at de er ved godt helbred, og de tyrkiske myndigheder er i kontakt med de afghanske myndigheder i sagen, siger en talsmand for den tyrkiske udenrigsminister til Reuters.

Helikoptere er ofte nødt til at nødlande i det bjergrige område.

I august 2011 blev 30 amerikanske soldater, syv afghanere og en tolk dræbt, da en transporthelikopter blev skudt ned.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip