Tandlæge betalte 330.000 for at skyde løven Cecil: Her er hans forklaring

Det vakte ramaskrig, da løven Cecil for nylig blev fundet død og pelset med et afhugget hoved, der var blevet taget som trofæ af en jæger. 

Løven var kendt som 'Zimbabwes stolthed', og myndighederne i Zimbabwe satte en stor eftersøgning i gang på jægeren. 

I går blev det så kendt, at trofæ-jægeren var den amerikanske tandlæge Walter Palmer, der havde betalt omkring 330.000 kroner for at nedlægge Cecil. 

Løven var lokket ud af Hwange National Park, inden Walter Palmer skød den med bue og pil, hvilket var et klart brud på reglerne, og det beklager den velhavende tandlæge nu. 

- Jeg lænede mig op af lokal ekspertise fra mine lokale guider, der garanterede, at jagten var lovlig, udtaler han ifølge BBC, og garanterer, at han vil hjælpe myndighederne med at opklare omstændighederne ved drabet. 

- Jeg beklager dybt, at den aktivitet jeg elsker og dyrker lovligt og ansvarsfuldt, førte til at jeg nedlagde denne løve, siger Walter Palmer. 

Han formodes at være tilbage i Minnesota, og han måtte fjerne sin tandlægepraksis side fra Facebook, efter den blev overstrømmet med vrede kommentarer, da hans identitet blev kendt. 

Den 13 år gamle løve var en kæmpe turistattraktion, og der er dyb sorg i nationalparken over hendes død. 

- Cecil generede aldrig nogen, og var et af de smukkeste dyr at se på, siger en medarbejder fra Zimbabwe Conservation Task Force. 

Ifølge organisationen vil Cecils seks unger nu blive dræbt af den nye leder af løveflokken. 

- Det er sådan det foregår. Det er naturen, der går sin gang, siger medarbejderen, ifølge BBC. 

 

Dagens Gossip