Tandlæge opdager noget, som vil få dig til at skifte tandpasta

En tandlæge fra Phoenix, Trish Wavaren, har opdaget noget mærkeligt. Nu har hun besluttet sig for at tage bladet - og boret - fra munden og tale til offentligheden om det.

Det skriver Fox News.

- Vi troede, at det var et slags rengørende middel, eller noget i den stil, som folk tyggede på, siger Trish Walvaren ifølge Fox News.

Det, hun de seneste par år har set inde i sine patienters munde, er nogle små, underlige blå pletter, som sætter sig fast mellem tænder.

- Nogle uger ser jeg det omkring fem eller seks gange, siger tandlægen.

Den mystiske opdagelse fik Trish Walvaren til at spørge sig for hos sine tandlægekolleger. Havde de set noget lignende? Og det havde de.

Og nu har de efter en del gransken og undersøgelse fundet frem til, hvad de blå mundpletter skyldes: Stoffet polyethylen.

polyethylene er et plastikmiddel, som blandt andet findes i indkøbsposer, i mademballage, i skudsikre veste og for eksempel også i knæimplantater. Og nu åbenbart også i tandpasta.

Ifølge den australske tandløge tyder meget på, at det er én tandpastaproducent, som har fundet på at putte plastikstoffet i produktet.

Ifølge en anden australsk tandlæge, Justin Philip, har de små, blå plastikkugler bestemt ikke noget at gøre i din mund.

- De fanger bakterierne inde, hvilket fører til tandkødsbetændelse. Med tiden vil den betændelse flytte sig fra gummerne og ind til knoglen, som holder dine tænder på plads. Og så får du en alvorlig parodental sygdom, siger Justin Philip.

Også Trish Walvaren, som opdagede tand-plastik-formen i første omgang, vil have det langt, langt væk fra munden. Derfor har hun skrevet en blog til det, som har fået meget opmærksomhed i Australien, og har ført til, at virksomheden bag den tvivlsomme tandpasta, Crest, har skrevet følgende i en pressemeddelelse.

- Selvom ingrediensen er harmløs, kan vi forstå, at mange ønsker, at vi fjerner det. Så det gør vi, skriver Crest.

Vil du selv være sikker på, at din tandpasta ikke indeholder plastik, så tjek varedeklarationen for ordet “polyethylen”.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip