Tandlæger anklager fængselsforlig for tyveri

Formanden for Tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg, har svært ved at forstå regeringens finansiering af forliget om Kriminalforsorgen.

De næste fire år vil regeringen sammenlagt hente 720 millioner kroner ved at skære i tilskuddet til voksnes tandrensning.

- Jeg er dybt skuffet og frustreret. Og det er jeg faktisk, fordi jeg læser det som om, at regeringen, Enhedslisten, de Konservative og Liberal Alliance har stjålet 180 millioner kroner om året fra patienterne på tandklinikkerne, siger han.

- Både før og efter valget i 2011 lovede regeringspartierne - på hver deres måde - at nu skulle der ikke være brugerbetaling på tandplejen. Og det løfte er man så løbet fra nu, siger han.

Fremover vil regeringen begrænse tilskuddet, så det kun gælder for en årlig tandrensning foruden tandrensninger i forbindelse med sygdomsbehandlinger som for eksempel paradentosebehandling.

Derved lægger regeringens finansieringsforslag sig op af Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at man en gang om året bør få foretaget en tandrensning for at undgå tandkødssygdomme.

Freddie Sloth-Lisbjerg er enig med regeringen i, at man bør se på tilskuddet til finansiering af tandrensninger, der ikke baserer sig på et sundhedsfagligt grundlag, men han er dybt uenig i, at det skal bruges til finansiering af fængslerne.

- Der er nogle midler her, som man kan bruge til at lave en omfordeling og formindske den sociale ulighed, der er, når det drejer sig om sundhed og i særdeleshed tandhygiejne. Man burde mindske brugerbetalingen, hvor der er en ulighed, siger han.

- Her var 180 millioner, vi kunne have brugt sammen med danske regioner til de forhandlinger, vi nu skal indlede til foråret. Det bliver utroligt svære forhandlinger, for nu mangler der 180 millioner kroner, siger han.

Dagens Gossip