Tandlæges drab på berømt løve bliver nu en sag i USA

Et løvedrab i Zimbabwe bliver nu en sag for det Det Hvide Hus og de amerikanske myndigheder.

Torsdag meddelte den amerikanske præsidents kontor i Det Hvide Hus, at man har modtaget 100.000 underskrifter fra borgere, der ønsker, at USA skal udlevere en amerikansk tandlæge til Zimbabwe, efter at manden angiveligt har dræbt den verdensberømte løve Cecil i Zimbabwe. Det skriver Reuters.

De amerikanske myndigheder tager nu underskrifterne i betragtning, samtidig med at de vil undersøge, om tandlægen har handlet mod amerikansk lov om handel med dyr, siger en kilde tæt på sagen til Reuters.

Drabet på løven Cecil er gået jorden rundt og har skabt stor vrede på de sociale medier.

Løven var kendt i Zimbabwe for sit rolige gemyt og var en stor attraktion i Hwange nationalpark i Zimbabwe.

Men natten til mandag 6. juli blev Cecil lokket ud af nationalparken, da personer fastspændte et dødt dyr til deres bil.

Personerne skød først løven med bue og pil, men da det ikke slog dyret ihjel, fandt de senere frem til løven igen, skød den med et skydevåben og skar hovedet af den.

Det er naturfredningsforeningen Zimbabwe Conservation Task Force (ZCTF), der har indsamlet beviserne.

Ifølge dem er det den amerikanske tandlæge Walter Palmer, der har brugt knap 400.000 kroner for at få mulighed for at skyde løven.

En talsmand for Walter Palmer har udtalt, at Walter Palmer indrømmer at have slået en løve ihjel på det pågældende tidspunkt, og at løven godt kan være Cecil. Walter Palmer hævder dog at have fået tilladelse til at skyde løven, skriver avisen The Guardian.

Nu vil de amerikanske myndigheder så undersøge, om Walter Palmer kan have handlet imod amerikansk lovgivning for handel med dyr.

Flere forurettede personer har også anmeldt Walter Palmer til myndighederne i Zimbabwe, hvor han nu kan blive hevet i retten, skriver The Guardian.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip