Tankevækkende video: Sådan ser et år med brystkræft ud

I juli 2012 fik amerikanske Emily Helck konstateret brystkræft. I september begyndte hun på en kemokur - og på et fotoprojekt, som nu er færdigt.

Hver uge i et år siden kemostart tog hun et billede af sig selv. Den samling billeder er nu sat sammen til en video, hvor man på et minut kan se, hvordan sygdommen påvirker kroppen og ikke mindst ansigtsudtrykket.

Læs også: Sofie Gråbøl står frem: Jeg fik brystkræft

- Jeg er stadig ikke helt sikker på, hvorfor jeg tog disse billeder. I begyndelsen var det for at dokumentere hår-sagaen. Men det kom også til at handle om noget andet. Billederne blev streger kradset ind i væggen, der markede den tid, jeg havde boet i sygdommens verden. Hver gang jeg satte mit fotostativ op, var endnu en uge gået. Eller var endnu en uge tabt? skriver Emily Helck på sin blog.

Læs også: Støt brysterne: Indsamlere fik 100 par bryster i hovedet - se videoen

Hun skriver også, at hun normalt ikke bryder sig om fotos af sig selv. Især ikke fotos, hvor hun ikke synes, at hun ser godt ud. Men disse billeder er anderledes, da hun ser sin kamp mod kræften udefra.

Videoen er nu set over 500.000 gange, og i kommentarerne på Youtube bliver Emily Helck hyldet som en stærk og inspirerende kvinde.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se videoen her.

Dagens Gossip