Tante: 26-årig terrormistænkt var familiefar

Det fortæller de to brødres tante Maret Tsarnaeva, som bor i Canada, til nyhedsbureauet AP, skriver BT.

Mens andre familiemedlemmer til de to unge mænd med tjetjensk baggrund har fordømt deres angivelige terrorangreb, nægter deres tante at tro på, at de kunne finde på den slags.

»Han har en kone i Boston og er fra en kristen familie, så I kan ikke forbinde det til religion,« siger hun.

Men Maret Tsarnaeva indrømmer, at familiefaren »øjensynligt ikke havde fundet sig selv i Amerika endnu«. Tjetjeneren var droppet ud af universitet for at bruge al sin tid på at træne boksning, som han dyrkede på et højt plan.

Den 26-årige Tamerlan Tsarnaev blev skudt af politiet i en skudveksling natten til fredag. Han blev ramt af flere end 25 skud og døde, mens hans lillebror, den 19-årige Djokhar Tsarnajev, formåede at flygte. Deres tante forlanger nu beviser for, at de to brødre står bag bomberne i mandags.

»Vi taler om tre døde personer og flere end 100 sårede. Og jeg tror bare ikke på, vores drenge kunne gøre det. Som jeg kender dem, ville de ikke være i stand til den slags,« siger hun.

Hun fortæller også, at faderen til de to drenge var sønderknust, da han fandt ud af, at den ældste søn var droppet ud af universitet. Noget han angiveligt gjorde, fordi han dedikerede sit liv til boksning.

Faderen Anzor Tsarnaev havde høje forventninger til sine sønner, og den ældste søn var angiveligt hans favorit.

Den dræbte bror var for nyligt blevet muslim, og for omkring to år siden begyndte han at bede fem gange om dagen, fortæller de mistænktes tante.

»De var kloge og atletiske, og alt var perfekt inden for familien,« siger hun.

Natten til lørdag dansk tid pågreb Politiet i Boston den 19-årige Djokhar Tsarnajev i live i Boston-forstaden Watertown, hvor han havde barrikaderet sig i en båd i en baghave. Den 19-årige blev hastet til et lokalt hospital efter anholdelsen, og ifølge Reuters er hans tilstand kritisk.

Dagens Gossip