Tarzanbane til Brændkjær

Spændte deltagere, interesserede beboere, gode projekter, flotte præsentationer, og til sidst en spændende afstemning – sådan kan sidste del af landets første nærdemokratiske projekt i Kolding opsummeres.

Brændkjær Bestemmer hedder projektet, som Kolding Kommune står bag. Beboerne i bydelen Brændkjær har ganske enkelt fået mulighed for, selv at bestemme over 75.000 kroner fra kommunekassen. Lørdag stemte beboerne så om, hvilke projekter – der også er tilmeldt af beboere i området – der skulle føres ud i virkeligheden.

Vinderprojektet blev et ”Tarzanbane”-projekt, der ud over en stor legeplads, også indeholder et grill-område med borde og bænke, en petanquebane i Sigbrits-anlægget ved Brændkjærgade. Idémanden bag projektet er Henrik Engelbrecht Refshauge, der gerne ser, at alle elementerne i projektet også er med til at styrke det sociale sammenhold i området.

Budgettet for det på projekt var på 60.000 kroner og derfor var der altså 15.000 kroner tilbage i puljen, og det beløb gik så til det projekt der fik næst flest stemmer – Sikkert i skole, der skal gøre Hertug Abels Vej mere sikker at færdes på for skolebørnene.

Dagens Gossip