Taske med flere kilo sprængstof fundet i Kalundborg

Et grønt område ved Havnsø Parkvej i Kalundborg er onsdag morgen spærret af. Tidligere på morgenen blev en nedgravet taske med sprængstof fundet af en af politiets hunde.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Politiet oplyser, at der er tale om nogle kilo sprængstof, men det er uklart, hvilken type det er. Det ved heller ikke, hvor det kommer fra. Alarmen gik klokken 4.00. Fundet blev angiveligt gjort ved en tilfældighed.

- En hundefører er derude og lader sin hun løbe i området. Her giver den udslag og markerer, at der er noget, der er gravet ned i jorden. Så det var meget heldigt, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Simon Scwaner, til Dagens.dk.

Forsvarets ammunitionsrydere – EOD – blev tilkaldt. De kunne bekræfte, at der ganske rigtigt var tale om en taske med sprængstof.

På grund af sprængstoffets alder og tilstand, var det ikke muligt at flytte tasken. Det er derfor blevet bortsprængt på stedet.

- Det er sket for kort tid siden og af flere omgange. Det har formentlig noget at gøre med sikkerhedsafstand og mængde, forklarer Simon Schwaner.

Området er fortsat afspærret, og både politiets teknikere og EOD er på stedet.

- Jeg ved ikke, hvad der er af spor. Og det er klart, at chancen er mindsket, når det er sprængt væk. Men det betyder ikke, at vi lukker sagen. Vi kigger efter ting, der kan pege i retning af, hvem der har placeret sprængstoffet, fortæller Simon Schwaner.

Dagens.dk følger sagen. Ved du noget? Skriv til redaktionen på [email protected]

Dagens Gossip