Taulov Mejeri's nye ansatte skal være faguddannede

Mejerigiganten Arla er i gang med et projekt på Taulov Mejeri, hvor man investerer over en halv milliard kroner over nogle år. lige nu er man i fuld gang med at bygge nyt, lige som produktionen moderniseres og dermed effektiviseres. Det skriver nyhedsbrevet NNF.

Arla har tidligere besluttet at lukke mejerierne i Klovborg, Hjørring og Falkenberg i Sverige og flytte produktionen af gul ost til Taulov.

- Når det nye mejeri står færdigt og produktionslinjerne kører, så skal der højest være ansat 25 nye medarbejdere i produktionen. Men arbejdet gør, at det skal være mejerister eller mejeriteknikere, og dem er der ikke mange ledige af, siger fællestillidsmand, Kurt Allan Olesen.

Indførelsen af højteknologi og robotter gør, at de ansatte skal være specialister på deres felt. På mejeriet får man således også AGV-trucks, de såkaldte førerløse trucks, der styres fra en computer.

Fællestillidsmanden frygter, at den ny teknologi kan betyde fyringer omkring sommeren, hvor det nye mejeri skal køre på skinner.

- Jeg er desværre bange for, at det igen vil betyde fyringer i pakkeriet, slutter Kurt Allan Olesen.

Dagens Gossip